KOREOGRAF
Gospođa Olja Matković je osnovala plesni studio ‚‚Dance Plus``‚ kao jednu od prvih škola džez i modernog baleta u Beogradu 1991.godine. Ova škola je namenjena kako plesačima sa profesionalnim obrazovanjem iz drugih oblasti baleta, tako i početnicima, odnosno plesačima amaterima, odnosno svima onima koji žele da pohađaju časove džez baleta, kao jedne od najpopularnijih baletskih formi u svetu. Gospođa Matković je organizaciju škole postavila po uzoru na svetski priznate studije iste vrste.
Gospođa Olja Matković nakon završene baletske škole odlazi u London gde u LCDS (London Contemporary Dance School) pohađa moderan balet u klasi koreografa Bill Evansa. Osim toga, pohađa i džez i klasičan balet kod najistaknutijih pedagoga u školi, nakon čega prijavljuje ispit RAD (Royal Academy of Dancing) iz oblasti modernog i džez baleta. 1986.godine dolazi u Beograd i odmah se  priključuje profesionalnoj  džez trupi koju vodi koreograf Mare Sesartić, u kojoj takođe radi i sa primabalerinom Jovankom Bjegojević-klasičan balet. Ubrzo je postala jedan od solista trupe, sa kojom beleži značajne nastupe u Beogradu, Zagrebu, Splitu.
Pored toga, od 1990.godine priključuje se i trupi MIMART, prvoj profesionalnoj trupi koja se na našim prostorima bavi teatrom pokreta. Sa ovom trupom nastupa u Beogradu, Budva-grad teatru i na festivalu pozorišnih trupa u Moskvi. Na preporuku svojih profesora i koreografa počinje sa školom modernog i džez baleta, a time i sa koreografskim radom. Tada i napušta trupu, a u teatru pokreta ostaje do 1992.godine. Od 1993.godine svoj koreografski rad predstavlja i najširoj publici nastupima i učešćem u različitim programima, najpre za decu, a kasnije i za odrasle.
Početkom  1996. godine  odlazi na koreografsku specijalizaciju  u  London (LCDS), gde  radi  sa najboljim  koreografima  iz  oblasti:  klasičnog  baleta Antony Dowson (profesor u English National Ballet School), Robert North (Artistic Director of Ballet Rambert) i džez i show dance   (Derek Williams, umetnički direktor pozorišta u Leedu, Francuska, i Richard Amaro, igrač i jedan od koreografa koji radi sa Majklom Džeksonom).
Povratkom u Beograd nastavlja svoj posao u školi, i u pozorištu, proširujući svoj koreografski rad i na oblast džez baleta i show dance. Od 2000.godine sa grupom "Dance plus" predstavlja svoj rad i na sportskim manifestacijama, postižući sve značajniji uspeh, pa je trupa vec 2004.g. proglasena za jednu od deset najboljih u Evropi. Svoj koreografski rad prosiruje i kroz ucesce na brojnim poslovnim promocijama i marketinskim kampanjama radeci za najprestiznije kompanije u regionu.
Na poziv reditelja Slobodanke Aleksić i dramaturga i glumca Branislava Milićevića-Kockice počinje i koreografski rad u poznatom pozorištu za decu "Puž", 1994.godine, radeći koreografije za predstavu "Crvenkapa". Slede koreografije za predstave "Meca i deca", "Zlatna ribica", "Uspavana lepotica"....."Mačka u čizmama",``U svetu postoji jedno carstvo`` koju je pozorišna kritika ocenila najvišim ocenama.